Stručni osvrt o izvedbama plesnih parova na plesnoj manifestaciji Drmeš – da! 2.6.2017.

 

Sara Pavlov i Josip Tadin
Trogirska kvadrilja

Korektno i tehnički solidno otplesana koreografija koja je u dionicama valcera bila malo van ritma , što nije pokvarilo solidan opći dojam.

Anamarija Skušić i Tomica Kolar
Mlinček

Sa možda malo više nergije i scenskog suodnosa popravio bi ukupan dojam ove tehnički korektno otplesane koreografije.

Gordana Harangozo-Podgorščak i Vladimir Barač Mista
Slavonija

Ovaj autohtoni par iz Bilja prenio nam je na vrlo uvjerljiv način poetiku i atmosferu slavonske ravni te u bećarskoj atmosferi započeo i završio ovu u dobroj energiji otplesanu koreografiju .

Nikolina Skenderović-Krunoslav Žunec
Slavetička polka

U sjajnon tempu i furioznoj energiji otplesana koreografija ovog iznimno dobro tehnički potkovanog para doprinio je i orkestar koji je dao puni scenski doživljaj. Da na kraju nije bilo nepotrebnog sitnog realizma u suodnosu para dojam bi nio još bolji.

Ana Lončar – Davor Budić
Stari bal

Ovaj par lijepog izgleda uz podosta lošu snimku korektno je otplesao stari bal s otoka Korčule. Uz malo više energije i scenske hrabrosti popravilo bi ukupan scenski dojam.

Ljubica Marinčić – Karlo Tomašković
Dubrovačka poskočica – Linđo

Dva glazbenika i dvoje plesača priredilla su nam vrlo uvjerljiv scenski nastup solidno tehnički odsviran i otplesan sa vrlo specifićnim muškim plesačem i njegovom začudnom energijom u vođenju i dirigiranju Linđom.

Martina Mičetić Davidić – John Ban
Grobniučki tanac po hrvatski

Tehnički odlično otplesana koreografija ovog vrlo kvalitetnog para koji pljeni pažnju svojom scenskom uvjerljivošću. Jednostavan ali svrsishodan odnos dvaju plesača estetski je dopronio ukupnom dojmu.

Lucija Lenardić – Dorian Rupčić
Podravina ravna

Dinamična koreografija ovog mladog i perspektivnog para punog energije i tehnički vrlo dobrog uvježbanog , pokazala nam je svu raskoš razigranih podravskih plesova.

Ema Inkret – Pear Deak
Drmeš

Prostorno i dinamički vrlo rasplesana koreografija ovog tehnički vrlo dobro uvježbanog para uvela nas je u sve karakteristike zagorskog drmeša.

Ivana Biondić – Robert Kasumović
Mišnjača – Lika

Vrlo decentno otplesana koreografija s vrlo dobro razrađenom prostornom sintaksom te uigranim i estetski definiranim parom ponudila nam je pravu ličku atmoseru.

Ema Kukulić – David Cesar
Salinovec

Furiozno otplesana koreografija vrlo dobro tehnički uvježbnaog para doprinjela ukupnom scenskom dojmu.

Jutta Binder – Schoretis – Michael Navratil
Čardaš

Izgledom vrlo dojmljiv plesni par iz Gradišća vrlo smireno , estetski na visokom nivou i tehnički korektno, otplesao je čardaš u nešto drugačijoj atmosferi u kojoj smo ga inače navikli gledati.

Rajko Pavlić