Izvještaj Drmeš, DA – 2013.

 

1.Ivana Cetinski – Josip Sraka – Drmeš
Dobra energija i nadahnuto plesanje ostavilo bi još bolji dojam da se par malo poigrao prostorom te sa malo više maštovitosti u elementimadrmeša riješio šablone tipične za folklorno plesanje u grupi. Ipak se ovdje radi o plesnim solistima.

2.Jadranka Pilčić – Zlatko Franović – Potresuljka
Koreografija ovog već poznatog para uvijek odiše dobrom energijomsolidnim osvajanjem prostora te raznovrsnošću elemenata i dinamike izvedbe.

3.Maja Zelić – Vladimir Barač – Išla snaša
Išla snaša koreografija je dobre međusobne interakcije među parom te u nadahnutom plesanju iskoristili su scenski prostor te ga rasplesali sa nizom različito postavljenih plesnih elemenata.

4.Klara Mihoković – Igor Pozder – Ples s ropčecom
Ples s ropčecom čista je i korektna izvedba plesnog para koja je mogla ostaviti i bolji dojam da se više razvila u prostoru te upotrijebila nešto više mašte u plesnim elementima.

5.Antonija Župančić – Filip Cvetković – Miličica
Koreografija koja dobro ulazi i koristi scenski prostor i pokušava garazvesti i dinamizirati. Iako dobre energije dobiva se dojam sputanosti para.

6.Barbara Juratović – Krešo Hegolj – Žita
Vrlo dobra koreografija koja nudi pregršt zanimljivih rješenja i poigrava se scenskim prostorom kao i likovnošću folklorne poetike te u koreografiju uvodi i ples, svirku i interakciju među parom te nam na taj način daje određenu emociju i značenje čisto estetski postavljeno. Dobar primjer onoga što bismo rado gledali na Drmešu – Da.

7.Zrinka Arl – Goran Škrlec – Drmeš
Drmeš je korektno otplesana koreografija sa dobrom energijom isolidnim osvajanjem scenskog prostora. Bilo bi možda dobro razbiti pomalo već šablonizirana folklorna kretanja. Zato sugeriram malim poigravanjem vlastitom maštom.

8.Karla Manzoni – Mateo Zorić – Po susacku
Simpatična koreografija još simpatičnijeg plesnog para otplesala je
Po susacku na vrlo decentan način te s koferom na kraju uvela i nostalgične otočke poetike. Uz bolju tehničku izvedbu za koju ovajpar ima potencijala , mogao bi još bolje razviti folklornu poetiku otoka Suska uvijek posebnog i interesantnog.

9.Dubravka Tomšik Krmpotić – Mario Šaravanja – U dvoje zurka
Koreografija bi trebala malo poraditi na estetskom pristupu i međusobnom skladu pokreta i nekih odnosa sugeriranih u ovoj scenskojizvedbi.

10.Maja Šćuric – Vencislav Macan – Jabučice
Vesela , vedra i sakkutava koreografija odlične energije i suvislog korištenja prostora te igre različitim elementima. Kraj je jedino upitan.

11.Snježana Župančić – Maslač – Dinko Babić – Hopšaj mala
Vokalno – plesna izvedba daje ovoj korografiji specifičnu težinu.Dobra ideja koja je mogla biti malo bolje realizirana da se više razigrala u prostoru nudeći nam veću dinamičnost. Sugeriramlišavanje tipične folklorne šablone i dati mašti na volji. Ovo takmi-čenje to u biti i sugerira.

12.Lucija Mlakar – Lucija Tomek – Swing
Odlično tehnički otplesana koreografija sa dinamičnim prostornim kretanjima i dinamikom širi dobre plesne vibracije.

13.Dolores Seljak – Damjan Žauhar – Voz kapuza
Maštovita koreografija kojoj živa svirka daje posebnu energiju. Ovaj simpatičan i dobro uigran par na kraju nam poljupcem šalje dobre vibracije.

Autor osvrta :
Rajko Pavlić

U Zagrebu, 10.06.2013.